2016. szeptember 19., hétfő

Piroska az erdő közepén-OUTFIT

A nyári outfitekből sok bent ragadt, de ezt a tematikusabb szettet nem szerettem volna kihagyni. Gyerekkorom kedvenc és egyik legijesztőbb meséje ihletett. A piros árnyalatai mindig is közel álltak hozzám, ám gyakran ártatlan köntösben, szabásban viselem, a dögös felhangokat levetve. Most egy kicsit fesztiválos és picit street style hangulatú szettet állítottam össze, amit a nyáron nem egyszer viseltem.


Maradok a mesélős, lélek mutogatós outfit posztoknál, ezek okoznak újabban a legnagyobb örömet. Szóval a történet egy diavetítőnél kezdődik, az egyik első emlékem, amikor vártuk, hogy besötétedjen és anyáék a falra vetíthessék az aznapi mesét, a Piroska és a farkast. Emlékszem új volt a diafilm és talán akkor engedték meg, hogy segítsek a lapozásban. Lenyűgözött a mese, mindaddig míg meg nem jelent az ordas farkas.
Felkiáltottam: Ott repül a falkas!, Szeretem a falkast nem harap...
Innentől a farkas volt a mumus, nagyon féltem tőle. Lehet innen ered a kutyáktól való beteges rettegésem is, amit aztán a saját kutyám Huba valamelyest enyhített.

Szóval most megemlékezek a bennem lakó kislányról és a bennem élő Piroskáról...


A szett több igen hangsúlyos részből áll, a vörös árnyalatinak vibrálása hatja át az egészet, igazán energikus és domináns, sőt biztos megosztó.

Haladjunk fentről lefelé a toppot tavaly vette és igazán hippis hangulatúnak érzem. Szeretem a mintáját és a vállvillantó megoldását. A minta cseles, kicsit a fali szőnyegekre emlékeztet. A crop topok közel állnak hozzám, szerintem igazán kellemes viseletek hőségben, szexisek, de nem maga mutogatóak.


A szoknya egy abszolút kedvencem, amit Ebayről szereztem be. Amikor felöltöm egyfajta hercegnőnek érzem magam. A midi fazon viszont viselhetővé varázsolja a harang szoknyát. Az A vonalú darabok a szélesebb csípőjű, vékony derekú csajoknak abszolút tökéletes választások.


Az egyik legizgalmasabb darabja a szettnek mégis a táska, amit egy antik piacon talált nekem Botond. A magyar népművészet remeke. Piroska kosara smafu ehhez képest. Ugyan borocska és kenyér nem fér bele, de a mindennapi dolgaim bele tudom zsúfolni és a hímzése igazi szerelemi történetet fest elénk. A régi daraboknak lelke van, ez pedig olyan, mint egy diafilm, a mulatozó táncoló fiatal pár eljut a csókig, majd fordul egyet és ismét szerelmes csókban forr össze.

A bohém káoszra pontot a pomponos szandál tette, ezen sokan nem fogtok napirendre térni, de igen ilyen rendbe tehetetlen összevisszaság is az énem része. Azt szeretem az öltözködésben, a divatban, hogy szabadságot ad, a konvenciókat lesöpri. Szeretek néha túl sok lenni, megdöbbenteni és elgondolkodtatni embereket a ruháimmal. Miért? Talán azért jó, mert rádöbben néhány járókelő, hogy de klassz mer más lenni, páran pedig rádöbbennek, hogy mennyire külső alapján ítélnek. Évekkel ezelőtt mentem az utcán és láttam egy igen különös figurát, a fejemben szöget ütött a kinézete, mindenhol tetoválva volt és még sorolhatnám. Beraktam egy rekeszbe a fejembe...általánosítottam. Pár hónappal később a TV-ből nézett vissza, sebész az illető. Megdöbbentem mennyire előítéletes vagyok,  elszomorodtam.


OUTFIT

Szoknya: Ebay
Crop top: Bershka
Szandál: New Yorker és DIY
Táska: Antik piac

Fotó: Apagyi Nikolett

Hogy tetszik Nektek ez a szett? Hogy képzelitek a modern Piroska szettjét Ti?
 

3 megjegyzés :

 1. Érdekes, hogy bár elég sokat megmutat belőled ez a felső, az összkép mégis ártatlan, és abszolút érezhető valamiféle piroskás naivitás. Talán a hajad, a tekinteted az, ami ezt a szokatlan összhangot eredményezi. És igen, hirtelen megértettem, miért nem kacér ez a szett. Azért nem, mert nincs köldökvillantás. A köldök ugyanis erőteljes szexuális jelzés lenne, és pornós Piroskássá degradálná az általad megidézett mesehőst.
  Ha ösztönösen alakítottad így az öltözéket, ha abszolút tudatosan, mindenképp gratulálok érte.

  A bojtos szandit igyekeztem volna összevon szemöldökkel bírálni, de lehetetlen, mert annyira abszurd, hogy inkább bámulatraméltó! :D

  Ahogy olvastam a diavetítőről szóló élményedet, bevillant az én diavetítőm emléke. Ahogy átmelegedett a masina használat közben, elkezdett egy érdekes, számomra kellemes illatot árasztani. Imádtam ezeket a diafilm illatú délutánokat, az elsötétített szobát, a sárga tekerőgomb halk nyikorgását, és a meséket.

  Szerettem ezt a posztot Enikő, köszönöm. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) És azt még inkább, hogy eszembe juttattad azt a tipikus illatot, ami a mesékkel forrt össze... azt hiszem ideje szeretni egy diavetítőt és filmeket, ha gyerekem lesz akkor bizony ő sem marad ki ezekből az élményekből. :)
   Köldök eltakarása direkt volt, végig kinyomta a hasam, hogy véletlen se csússzon lentebb a szoknya. :) Kis kulissza titok :)

   Törlés
  2. Köszönöm :) És azt még inkább, hogy eszembe juttattad azt a tipikus illatot, ami a mesékkel forrt össze... azt hiszem ideje szeretni egy diavetítőt és filmeket, ha gyerekem lesz akkor bizony ő sem marad ki ezekből az élményekből. :)
   Köldök eltakarása direkt volt, végig kinyomta a hasam, hogy véletlen se csússzon lentebb a szoknya. :) Kis kulissza titok :)

   Törlés