2016. október 23., vasárnap

Dobd kukába a törölközőt!-Koreai trükk

Pár éve olvastam, hogy a koreaiak csak a sminklemosás első lépéseinél használnak vattakorongot, tehát csak az olajos lemosónál és a micellás víznél. Ezután a habzó (meg egyéb) arctisztítók után már nem törlik meg az arcukat. Hogy miért? Mert a vattakorongról és a törölközőről is leválhatnak apró szálak, amik eltömik a pórusokat és ezáltal mitesszert és pattanást képezhetnek éjjel.


Én azóta nem használok törölközőt és türelmetlen lévén még a vizes arcomra vittem fel a tonikot és a többi arcápolót a 10 lépéses ázsiai rutin szerint. Milyen jól tettem, mivel így hidratáltabb marad a bőr a brit bőrápolási szaktekintély Caroline Hirons szerint is. A koreai nézetek és nyilván kutatások szerint pedig 3 másodperccel az arcmosás után a bőr 5% körüli hidratáltság vesztésen megy keresztül, aztán ez a folyamat fénysebességre kapcsol. Fél perc után 50%, egy perc után 70%, ez elég ijesztően hangzik. Szóval a megoldás a következő még nedves arcra kell felvinni a termékeket, szérumot, arckrémet, esszenciát, lotiont, olajat.A bőr nedvesen sokkal jobban be tudja fogadni a hatóanyagokat. Ami még nekem nagyon bejött, hogy Evian vízzel öblítem le az utolsó arcmosás után a bőröm. Ez a termálvíz a legjobb a bőrnek, mivel az arcbőrrel ph azonos. Arcpermetek is jó módszerek a bőr hidratáltságának visszanyerésére, ha erre visszük fel az arcápolókat.

Másik remek tippem, hogy a micellás víz után már ne nyúlj a vattakoronghoz. A tonikot és egyéb dolgokat is kézzel ütögesd a bőrödbe. A vattakorongból leváló szálak is eltömhetik a pórusokat és akkor kész a csúnya patti. Ráadásul ezzel pénzt is spórolsz, hiszen egy része a terméknek a vattakorongban marad, plusz maga a vatta sincs ingyen. :)


Ázsiai rutinomról itt olvashattok, hamarosan pedig frissítem az esti rutint videó formában.
Ti valamelyik trükköt bevetitek majd? A koreai, ázsiai bőrápolás mennyire érdekel Titeket?

Ti alkalmazzátok a több lépcsős ápolást?


3 megjegyzés :

 1. én főleg azért nem használok vattakorongot, mert csomó terméket felszív, így igyekszem mindent a kezemre önteni.:) Jó trükk ez az evianos megoldás, azonban azt tegyük hozzá, hogy a víz párolgása von el még több vizet a bőrből, így ha arcmosás után tiszta törölközővel felitatjuk, akkor azzal kevesebbet vesztünk, mintha nedves arccal ugrabugrálunk a fürdőben. Persze mindenkinek más a rutinja, de én zuhanyzás közben szoktam az arcom tisztítani, így nyilván nem csurom vizesen akarok nekiállni az arcápolásnak. Pont a párolgás miatt elsőként az arcomról szoktam felitatni a vizet egy mikroszálas törlőkendővel (hármasával lehet venni őket a dm-ben meg millió helyen), de lehet, hogy ezután bevetek egy kis eviant is mielőtt megkezdeném a rutint, ha valóban 5,5-6 körül van a ph-ja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a "csuronvizes" arcra simán felteszem a tonikot, a lotiont és a szérumot egymásra halmozva. A C vitamin az egyetlen, amit nem szabad vizes bőrre felvinni. Szóval ezzel a 3 mp-es szabállyal megakadályozom a párolgást, ezáltal a kiszáradást.

   Törlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés