2016. november 13., vasárnap

Avon Life by Kenzo Takada parfüm teszt


Parfümökről a legnehezebb írni szerintem, viszont sokszor hasznos lehet. Nem egyszer úgy választok parfümöt, hogy egy-egy blogon beleszaladok tesztbe és annyira megtetszik az üveg, vagy maga az írás, hogy megszaglászom az adott illatot. Tél közeledtével pedig a szaglás, mint érzékelés még nagyobb jelentőséget kap. Nálam legalábbis törvényszerű, hogy a hideg évszakok sötétségét úgy élem túl, hogy körülveszem magam illatokkal. Mostani posztban egy Avon parfümről lesz szó, amit a Kenzo márkával együtt álmodott meg, így hatalmas volt a várakozás a bloggerek részéről. A Kenzo elég sok kollaborációban vett részt idén, gondoljunk csak a H&M megosztó kollekciójára.





Kenzo Takada egy japán divattervező, aki a Párizsi divatvilágban is megtalálta méltó helyét. Abszolút pozitív, élet igenlő stílus jellemzi a ruháit és persze illatait. 

Nagyon kíváncsian vártam, hogy megérkezzen ez az illat, ugyanis a leírása szerint nagyon jónak ígérkezett és az üvege is lenyűgözött első pillanattól. Nem vagyok egy nagy designer mániás, de azért örülök, ha birtokomba kerültnek különleges, egyedi dolgok.

Amit a márka ígér: 


Az AVON LIFE by Kenzo Takada egy illatpáros, mely az élet szépségei köré épül, egységbe zárva a Kenzo Takada alkotásaiban és személyiségében rejlő rendületlen pozitivitást.

Megjelenés éve: 2016

Fejjegyek: citrusok, fehér tea, pirosalma, tündérrózsa
Szívjegyek: viola, fehér bazsarózsa, japáncsereszny
Aljegyek: pacsuli, nősziromgyökér, ambrette magvak (Krémmánia)






TESZT


Az üvege mondhatnám, hogy letisztult, de inkább úgy fogalmazok, hogy egyszerű, ha nem lenne a kristályos kupakja elég unalmasan festene. A kupak amúgy műanyag, ezen meglepődtem, viszont tény, hogy sokkal praktikusabb és veszélytelenebb. Ami viszont rémes, hogy lejár, leesik az üvegről (nem csak az enyém ilyen). Mindenesetre sokat dob a kinézeten a kupak, nagyon jól mutat a szobánkban. 

Illata csalódás volt számomra, szeretném dicsérni, de nem igazán tudom. Leginkább egy virág illatú szappanra emlékeztet, Avon tucat illatról van szó. Enyhe pezsgős illatot is kiérzek belőle Sokkal egyedibb karakteresebb illatot vártam volna. Virágos, fás illatkategóriába sorolnám leginkább. Lehet azért is okozott ennyi embernek csalódást, mert egy egyedibb illatra számítottak/számítottunk, mégiscsak egy designer adta hozzá a nevét. Átlagos hétköznapra viszont megfelelhet ez az illat, ahogy látom az idősebb korosztálynak jobban tetszik. 

Tartóssága viszont csillagos ötös, egész nap érezni ezt a "tisztaság illatot". Minden évszaknak megfelelő. 

Ára: 8990 Ft