2016. november 3., csütörtök

Bizar összetevők csodás hatás-Benton csiganyálkás és méhmérges eszencia

Lassan két éve szemeztem ezzel a termékkel, de csak most döntöttem el, hogy muszáj kipróbálnom nekem is. Az évek során mindent elolvastam erről a Benton csiganyálkás, méh mérges eszenciáról és annyi csodás tapasztalatról számolt be minden blogger, hogy nem bírtam tovább leütöttem Ebayen a rendelés gombot és röpke 3 hét alatt meg is érkezett a tökéletesen becsomagolt termék, két termék teszter kíséretében. 





Amit a márka ígér:

A károsodott és durva bőrt kisimítja, és ellenállóvá teszi a stressz és különböző szennyeződések ellen. Rendkívül gazdagon hidratálja a bőrt, és látványosan egységesíti a bőrtónust, és csökkenti az apróbb ráncokat.

Parabén, ásványi olaj, alkohol, szteroid, benzophenon, szintetikus parfüm, mesterséges színezék mentes készítmény. (Krémmánia)


Hatása:
Ragyogó arcbőr, mély hidratálás, ráncok csökkentése és bőr táplálása. 

Kinek javasolt:

Kiegyensúlyozatlan faggyútermelés esetén
Zsíros bőrre
Ráncos és fakó bőrre
Száraz és feszülő bőrre
Érzékeny bőrre

Használat: Tonizálás után szérum előtt beiktatható az arcápolási rutinba. 


Kiszerelés: 100 ml


A csiganyálkáról bővebben Tindigo blogján olvashattok.


Először tisztába teszem az esszencia fogalmát, erős koncentráltságú hatóanyagokat tartalmaznak. A szérum nehezebben szívódik fel, mint az esszencia.


A Benton márkáról azt kell tudni, hogy minőségi termékeket gyárt gyönyörű összetevőkből. Ár érték arányban az egyik legjobb márka, nem véletlen a népszerűsége. Aki a keleti bőrápolás híve annak garantáltan a polcán lapul ez a termék is.


Snail Secretion Filtrate  ,  Aloe Barbadensis Leaf Juice gy  ,  Glycerin h  0 0 ,  Arbutin a  ,  Bee Venom  ,  Plantago Asiatica Extract ,  Laminaria Digitata (Horsetail Kelp) Extract  ,  Diospyros Kaki (Persimmon) Leaf Extract ,  Salix Alba (White Willow) Bark Extract gy  ,  Ulmus Campestris (Elm) Extract  ,  Bacillus Ferment  ,  Azelaic Acid  ,  Althaea Rosea Flower Extract  ,  Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract eo I h I gy  ,  Butylene Glycol h  1 0 ,  Human Oligopeptide-1 pep ,  Beta-Glucan a I gy  ,  Betaine h  ,  Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer  ,  Adenosine gy  , Panthenol eo I v  0 0 ,  Allantoin gy  0 0 ,  Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract  ,  Usnea Barbata (Beard Moss) Extract  ,  Pulsatilla Koreana Extract ,  Arginine  
(forrás: Krémmánia)

TESZT

Csomagolás eszméletlenül tetszik, a természetes papír doboz lenyűgöz, nem cicomázták. Az üveg, vagyis műanyag flakon barna, fehér felirattal angol nyelven. Pumpás, így a legpraktikusabb, leghigénikusabb megoldás, amit eddig feltaláltak, plusz nem oxidálódik a termék. Oxidálódást a flakon színe is akadályozza, bár pár hét után kicsit sárgult nálam a termék így is (átlátszó volt eredetileg), így most szigorúan figyelek, hogy fiókba sötétbe tartsam. Kupakja lejár, ami viszont zavaró, lehet csak az enyém hibás. 


Állaga géles, de inkább folyós, így egyszerű eloszlatni, szinte vizes érzés a bőrön. Egy pumpányi teljesen elég az arcra, egy pedig a nyakra, dekoltázsra. Gyorsan beszívódik, egy pici ragacsos érzetet hagy, de 3 perc elteltével ennek nyoma sincs. Mivel glicerint is tartalmaz sminkalapnak sem rossz, a még be nem szívódott termékre viszem fel az alapozót ilyenkor. 


Nincs illatosítva, nagyon enyhe illata viszont van, ami az összetevőkből ered.

Minden bőrtípusra jó, remekül hidratálja a bőrt.


Két pumpánnyi elég az arcomra, nyakamra és a dekoltázsomra is. 

Összetevői hallatán még az én nyitott anyukám is megborzongott, bár tudja, hogy bármit felkenek, ami használ. Első alkalommal felvittem és meredt rá, aztán pár perc elteltével megszólalt, hogy ez látványosan kisimítja a ráncaid, adj nekem is! Ez azért durva, hogy valami tényleg láthatóan simábbá és szebbé varázsolja a bőrt.


Összetevői gondoskodnak a bőrfehérítésről, a hegek gyorsabb  gyógyulásáról, a ránctalanításról és a hidratálásról. Nálam a leglátványosabb eredmény a ráncok csökkenése és az államon lévő kiszáradás eltüntetése volt. Enyhe hámlasztó hatást is észrevettem, ezt ne úgy képzeljétek el, hogy hámlik a bőr, hanem hogy pihe puha lesz és eltűnik a durva tapintása. A karomon lévő régi műtéti heget is elkezdtem kenni vele, mert olvastam, hogy azt is képes eltüntetni. Nos az egyik heget tényleg látványosan halványította, ez nagyon meglepett, hiszen gyerekkorom óta ott éktelenkedik. Amikor kijön egy pattanás, akkor célzottan is bekenem és sokkal hamarabb visszahúzódik és elmúlik.

Szem alatti területet sem irritálja, sőt sokkal szebb ott is tőle a bőr felszín, a karikákat is minimalizálja. 



Hosszútávon sem csalódtam, sokkal SOKKAL szebb tőle a bőröm. Simább, puhább, ránctalanabb és kevesebb pattanás jön ki rajtam. Abszolút elmondhatom, hogy feszesít.


Amire még csodásan bevált nekem és elképesztett az az ekcéma. Ahogy beköszöntött az ősz a bőröm ismét megkergült és a vállaimon kijött az ekcéma, két kenegetés után pedig el is tüntette ez az esszencia. 

Egy negatívumot tudok elmondani csak, hogy a T zónában hamarabb kifényesedik a bőröm, tehát zsíros bőrűeknél ez lehet még nagyobb gondot okozhat. Viszont kiküszöbölhető ez, ha esti rutinba illesztjük be. Én nappalra mindig kenek belőle az államra, ami szárad, vízhiányos. Éjszakára pedig a szérum elé iktatom be.

Mindenkinek ajánlom, aki pattanásokkal küzd, pattanás utáni hegeket akar eltüntetni, vagy a ráncosodást megelőzni (esetleg meglévőket halványítani) szeretné. Emellett szuperül hidratál (bár száraz bőrhöz önmagában kevés lesz) és még nem kialakult arcápolási rutinnal rendelkezőknek is tökéletes, amolyan Jolly Jocker termék. :) Az összetevői gyönyörűek! Óriási elvárásaim is teljesítette! :)