2016. november 22., kedd

Transzparens púderek, avagy bakingelj a tökéletes sminkért (AVON, ESSENCE)

Van egy bizonyos fehér por, ami megváltoztatja a sminkelők életét, ez nem más, mint a transzparens púder. A fixálás mellett a backing technikával megakadályozza, hogy beleüljön a ráncokba az alapozó és egész nap tökéletes marad tőle a smink, no meg mattít. Emellett a rúzsainkba is új éltet, új finisht lehel.

Mostani posztban két terméket is mutatok Nektek és vesézek ki, az Essence Stay All Day és az Avon Magix púderét. 


stay all day translucent fixáló púder

Amit a márka ígér: 


Egész napon át tartó természetes vagy matt hatásra vágysz az az arcodon? Az új, rendkívül gyengéd, egész napon át tartó átlátszó fixáló púder láthatatlan réteget képez a bőrön, és anélkül fixálja a teljes sminket, hogy elnehezítené. Az áttetsző színnek köszönhetően a porpúder minden bőrtípushoz passzol anélkül, hogy az alapozó színét befolyásolná.


TESZT

Csomagolását nem szeretem, letekerhető a teteje, elég gagyi a műanyag és alig lehet bezárni, ha a púder a peremére kerül. 

Maga a púder viszont mesés. Tökéletesen mattít és fixál, hosszú órákig nem fényesedik ki a bőröm, ha ezt használom.



Magix HD sminkfixáló púder
Amit a márka ígér:

Színtelen púder, mely fixálja a sminket, segít elfedni az apróbb bőrhibákat és természetes ragyogást biztosít. Univerzális színtelen formulájú, így minden bőrtónushoz illeszkedik.


JELLEMZŐI:
segít a sminked fixálásában
segít elfedni az apróbb bőrhibákat és természetes ragyogást biztosít
könnyed, bársonyos formulájú, vitaminokkal és rózsakivonattal

HASZNÁLATA:Sminkecsettel vidd fel alapozódra vagy közvetlenül az arcbőrödre.

TESZT

Csomagolása letekerhető kupakkal rendelkezik, minőségibb hatású, mint az Essence. Jól záródik, hamar megtalálja a menetét, így ebben ez jobb. 
Jól mattít, de fél nap után frissítésre szorul, kivéve, ha bakingelünk vele, akkor csodás. Egyenletes arcbőrt eredményez, nincs púderes hatása. 





Beszéljünk a bakingről, egy-két videómban már mutattam ezt a technikát, ami összesütést vagy mit jelent. Ennek az a lényege, hogy vastagon felvisszük az alapozó, korrektor tetejére, fókuszálva a kifényesedő részekre és a szem alatti területre. Legalább 5 percig érdemes fennhagyni, addig a bőr melegére "összesül" az alapozóval, korrektorral, ezáltal nem fog begyűlni a kis ráncokba az alapozó és a korrektor. Amíg erre vágunk simán kisminkelhetjük magunkat. Egy púderecsettel pedig a végén leseperjük a fölösleget. Gyönyörű lesz ezekkel az áttetsző púderekkel a bőr, a T zóna se fog kifényesedni.

Melyiket ajánlom inkább? Az Essence éri meg ár érték arányban jobban, viszont a csomagolása annyi bosszúságot okoz, sőt egyszer jelentős részét ki is borítottam, túl nagy ugyanis az adagoló nyílás, így lehet az Avont venném inkább újra. 


Ti próbáltátok már a bakinget? Használtok transzparens púdert? Melyik a kedvencetek?