2017. január 16., hétfő

Múlt romantikája-Vintage OUTFIT rovat

Rengeteg vintage darabom van, míg mások a designer dolgokat gyűjtik, addig nekem ez az egyik szenvedélyem. Év végén eljutottam arra a pontra, hogy bizony egy új rovatot kell indítanom, amiben bemutatom őket mai fast fashion holmikkal kombinálva. Néha időutazásra invitállak titeket, néha pedig csak a múlt szelleme egy apró kiegészítőben jelenik meg és besimul a 21. század stílusába. 


A képeknek egy készülődős hangulatot szerettünk volna adni, szerintem ez tökéletesen sikerült is. A gardróbban válogatás mindig is a nők egyik kedvenc elfoglaltsága volt, kivéve, amikor nincs egy rongyuk se. Ki ne ismerné ezt az állapotot. Én rendszeresen érzem úgy, hogy bizony gondba vagyok a reggeli készülődésnél. Ezt úgy szoktam kiküszöbölni, hogy néha napján, jókedvűen nekiállok és összepárosítok darabokat, ezeket le is fotózom, így a kétségbeejtő reggeleken végigpörgetem ezeket a képeket és már kész is a szett.

Rengetegszer egy-egy darab késztet arra, hogy régebbi darabjaimat bányásszam elő a szekrény mélyéről és kombináljam egy újdonsággal, vagy akár vintage kinccsel. 








A szoknya a nagynénémé volt, igazi klasszikus darab, ami szűkített, derékhangsúlyos. Elöl egy hajtással kiemelt, ami a comb közepén vezeti lefelé a tekintetet. Vádli középen véget érő hossz eleganciát ad, viszont a cipőválasztást megköti, szerintem ehhez a magasabb sarok a megfelelő lábbeliknél.

Kedvencem a színe és a színében szinte azonos öve. A föld árnyalatú ruhadarabok épp úgy illenek hozzá, mint a pasztell színek, valamint az alap tónusok. 




A felső egy háromnegyedes ujjú púderszínű, elegánsabb basic darab, aminek hátul arany csipzárja fut. A válla kicsit pufin húzott, ami a szettnek is kölcsönöz egy elegáns hangulatot.

Ékszerek terén az utóbbi időben túl visszafogott is voltam, ennek oka szerintem abból fakad, hogy ékszerboltot vezettem és ott telítődtem a csillogó darabokkal. Anda Design ásvány karkötői viszont állandó kiegészítőim, itt is egy keki-rózsaszín darab emeli ki a szettet.








Mindezt fel kellett dobnom egy izgalmasabb kiegészítővel, egy kalappal, amit necc fátyol borít. A tüllös fátyol előkerült egy-két éve a mai divatba is, sapkára applikálva sok blogger viselte. Én viszont ennek az elegáns megoldásnak is reflektorfényt szerettem volna adni, ezzel is bemutatva, hogy nincs már új a nap alatt.








A táska egy kardinális vonala még az outfitnek, itt a modernséget akartam becsempészni méghozzá egy szegecses nude személyében. Szerintem jól beillik a hangulatba, de mégis ad egy játékosságot, egy kis paradoxont a stílusok közt. Visszaránt a XXI. századba a romantika és nőiesség korából.

Szerintem ez a szett simán viselhető egy irodába is, az utcán pedig a kalap megadja a stílusos, modern, vagány nő arculatot az egésznek.

Sokszor mondják, hogy merészen választok kiegészítőket, nos szerintem az öltözködés önmagunk kifejezése mellett mások szórakoztatására is irányul.


Smink

Alapozó: Catrice
Púder: Essence transparens púder
Kontúr: Pupa paletta
Pirosító: Bronx
Szemhéjtus: Bronx Colors
Szempillaspirál: IsaDora
Szemöldök: Milani szemöldök pomádé

Frizura:

Remington PROtect hajsütővas






OUTFIT

Szoknya: Vintage
Felső: H&M
Táska: Trendmaker.hu
Karkötő: Anda Design
Kalap: Vintage

Stúdió: Flower Factory

Fotó: Parfé Photo Katona Brigi

Utómunka: Hegedüs Enikő Mónika

Illusztráció: Győző Éva Illustration
Mit szóltok ehhez a szetthez és a rovathoz?