2017. január 25., szerda

Irány csodaország!-Solone Fantasy Wonderland paletta


A Solone tájvani márka, ami magas minőségű termékeiről, hipercuki csomagolásáról híres. Ahogy elkezdtem utána keresni a márkának kiderült nem egy díjat söpörtek be, így nagyon izgatott voltam, amikor a Szépségcenter Jézuskája levelet írt, hogy kipróbálhatom. 




A névválasztás nálam kardinális kérdés, hiszen én is tudatosan választottam a Kialakítót.   "A név valójában egy rövidítés, ami magába foglalja mindazt, amit ez a vadi új márka szeretne neked üzenni: SO: so colorful, hogy színes és varázslatos életet alkoss magadnak, LO: azaz love,hogy szeretettel tapasztalhasd meg az élet szépségét, NE: new age, azaz új kor, mert olyan sminkeket használsz majd, ami teljesen más mint amit eddig próbáltál."



Általában a cuki paletták sztereotípiák áldozataivá válnak, ugyanis sokan azonosítják őket a gyerekeknek szánt játék sminkekkel, vagy azzal gyanúsítják a márkát, hogy a külcsinyre fordította a pénzt, ahelyett, hogy minőségi termékek gyártásába fektette volna. Az utóbbi időben viszont ezt sorra cáfolják meg a márkák és rávilágítanak a nők azon igényére, hogy igenis szép, jópofa, játékos sminkekre is szükség van. Szeretünk visszamenni néha a gyerekkorunkba és az ilyen cuki köntös segít egy álomvilágba átlépni.


Fantasy Wonderland paletta fedlapjának belső oldalán a "Show Your Beautiful Shimmer!" felirat olvasható rózsaszín azon árnyalatával, amilyen a fém csomagolás. Lenyűgöznek a fém megoldású csomagolások, valahogy tartósnak, öröknek érződnek és ha elfogyna a termék belőlük, akkor kis titkok és kincsek őrzésére is tökéletesek. A fedlapján a márka neve és a kiadás neve mellett csupa cukiság szerepel. Illusztrált hőlégballon, fagyi, szivárvány, tükör, hajkefe stb. CUKI csupa nagy betűvel. 

Remekül záródó, táskabarát csomagolásban a 8 színt átlátszó fólia védte, valamint egy kétvégű gumis applikátor is jár a felvitel megkönnyítéséhez. Általában azt mondom, hogy az ilyen applikátorok tök fölöslegesek, de ennél a palettánál jók, de kitérek majd rá, hogy miért.


Érdekes a két nagyobb szín jobb oldalon, ezek fogynak általában leghamarabb el, hiszen szinte mindig a belső szemzugba visszük fel a világosító árnyalatot (bár a távol ülő szemekhez nem oda ajánlom a világosítást). Tehát a márka figyelmes ebből a szempontból is, egy rózsaszínes-barackos és egy pezsgős-aranyos fehér csillámos árnyalat áll a rendelkezésünkre. Mellesleg én highlighterként is el tudom képzelni őket, bár nem lesz visszafogott az eredmény az tuti.


Kezdjük a felső két színnel a kielemzést. Először is egy metál fényű barack árnyalatot találunk (1. a swatchon), nem sűrűn látunk ilyet palettában, sőt palettában szerintem még sosem találkoztam ilyen csodás árnyalatával a színnek. Mellette (4.) egy csoki barna kap helyet a hideg fajtából, enyhe lilás tónussal. 






Alatta (swatchon második) a paletta gyenge pontja egy rose goldos világos fényes szín, ő picit keményebb a többi lágy por állagú színnél, de meg kell jegyeznem, hogy ez is kiemelkedően jó, csak a többi csoda mellett tűnik gyengébbnek.

A paletta ritmusában haladva a kekis barna árnyalat következik, ami itt az ötödik a karomon húzott csíkban, gyönyörű. A fényes arany (swatchon 3.)a tökéletes árnyalat, amit minden palettába kötelezővé tennék, nem túl sárga, nem túl szürkés, fényes és nem tompa! Utolsó pedig az igazi bronz (6.).


 Minden árnyalat tökéletesen felvehető, nem találkoztam szinte még soha ilyen pigmentáltsággal, veri az Urban Decay Naked 2 palettát simán. Ujjal, ecsettel, de még a gagyi applikátorral is remekül felvihetők a színek és jól eldolgozhatóak. Picit porol és közepesen potyog a pigment, így előbb a szemet érdemes sminkelni és csak azután alapozni az arcunkat. 

Alap nélkül is tökéletes, de ki az aki nem visz fel egy jó szemhéjalapot, hogy lerobbanthatatlan és még intenzívebb legyen az eredmény? Nos én tesztelni így is szoktam, de Ti azért ne hagyjátok ki ezt a lépést semminél. :)

Összességében csodálatos paletta, ami nem csak a mániákus sminkgyűjtőket teszi boldoggá, de azokkal is megszeretteti a sminkelést, akik még csak most ismerkednek ezzel. Ráadásul a sminkes barátnőm annyira oda volt, amikor kipróbálta nálam, hogy azóta meg is rendelte, ami azért elég beszédes.

Azt hittem, ha ezt a paletta hozzám kerül, akkor lenyugszom, de még inkább ki szeretném próbálni a többi Solone terméket. Ha a Szépségcentertől rendelsz, akkor pedig a Neogence maszkokból is dobj be a kosárba, mert azoknál se kapsz jobbat. :)


Ár érték arányban nagyon megéri, a drogériás palettákat sorra veri. Ajándékba pedig ezt adnám a barátnőimnek. A márka többi terméke is ilyen hipercuki. :)

Innen rendelheted meg

Ára: 3390 Ft
Próbáltatok már valamit a Solone márkától? Van valamilyen ázsiai sminkterméketek? Hogy tetszik ez a paletta?