2017. február 25., szombat

Varázs ceruzák?-Transzparens és multifunkciós ceruzák (Pupa, Max Factor, Catrice)


A következő posztban négy varázslatos ceruzáról lesz szó, amik csodát ígérnek, némelyikük pedig beváltja, sőt túlszárnyalja az ígéretét és igazi Jolly Joker sminkként működik. Szó lesz a Pupa Vamp! Kajal ceruzájáról, a Catrice Allround Beautifying ceruzájáról, a Max Factor Colour Elixir cerkájáról és a Pupa Transparent ajak kontúrozójáról.



Kicsit újítani szeretnék a szépségápolási és terméktesztes posztokon. Egyrészt azért, mert egyre jobban értek a termékteszteknek köszönhetően ezekhez és más megvilágításban is látom a különböző termékeket, másrészt szeretném egymáshoz is hasonlítani az azonos, vagy közel azonos termékcsoportok szereplőit, így megkönnyítve a választás. 

A mostani posztban primer ceruzákról lesz első sorban szó, de némely termék multifunkciós mivoltját is körüljárom. Ami közös bennük, hogy színtelenek, vagy nude árnyalatúak és kihasználhatóak. Van köztük olyan, amiért rajongok és bizony olyan is, ami csalódást okozott nekem.

Kezdjük először is azzal, hogy mire jó az ajak kontúr ceruza?

Először is segít a kontúrvonal meghúzásában, ami az egyik legnehezebb feladat a sminkelésnél. Nem egy rúzs, folyékony rúzs applikátor szinte lehetetlenné teszi ezt a műveletet, így kell nekünk a jó öreg hegyes ceruza ehhez.

Másik funkciója, hogy megakadályozza, hogy a krémesebb rúzsok kifussanak a vonalon túlra, így nem történhet velünk baleset, hogy a ráncokba belefut például a vörös festék.


Kiemeli, intenzívebbé teszi a színeket.

Jó alapot biztosít, amibe remekül tapadnak meg a rúzsok, szájfények, így sokkal tartósabb és egyenletesebb lesz a végeredmény.


Nem utolsó sorban kiegyenlíti az ajak egyenetlenségeit, némely ceruza kitölti a ráncokat, sőt van olyan is, amely hidratáló funkciót lát el.



PUPA TRANSPARENT LIP LINER



Amit a márka ígér:
Elkendésgátló áttetsző ajakkontúr ceruza
  • Egy láthatatlan, könnyen felvihető ajakkontúr ceruza, mely tökéletes védőréteget képez a szád körül, így a rúzs és a szájfény nem kenődik el.
  • Átlátszó, így minden színű rúzshoz és szájfényhez tökéletes választás.
  • Puha és könnyen kenhető textúrája tökéletesen követi az ajkak vonalát és kényelmes érzetet biztosít.
Bőrgyógyászatilag tesztelt. Parabén mentes. (Krémmánia)

TESZT

Régóta adósotok vagyok ennek a ceruzának a tesztjével, de most végre egy olyan koncepcióba kerülhet bele, ami által jobban rá tudok világítani a tudására. Ahogy a neve is leírja ez egy transparent, azaz átlátszó ceruza, vagyis ajak primer. 

Ajak ceruzák tekintetében sokszor gondot okoz az ember lányának a megfelelő szín összehangolás, valamint az, hogy egy nem tökéletesen egyező árnyalat megváltoztatja a rúzs színét, ha az egész ajkunkat alá alapozzuk a ceruzával. A trasparent ceruzák remek alapot adnak, megakadályozzák a szín kifutását a vonalon túlra és kitöltik a ráncokat, viszont nem könnyítik meg az élénk, intenzív rúzsokkal kontúrozást. 

A Pupa ceruzájának állaga viaszra emlékeztet. Nincsen színe, így nem befolyásolja a rá kerülő ajakkence árnyalatát. Kicsit kemény, így a bőr, ajak melegére kezd könnyen kenhetővé válni, viszont egy perc rászánással tökéletes alapot ad. Remekül tapad bele minden féle ajak termék és sokkal tartósabbá váli általa. Megakadályozza, hogy kifussunk a vonalból, szinte falat állít ennek. Egyenletesebben kopik a rúzs, ha ezt alá felviszem. Sajnos nem tölti ki a barázdákat és nem hidratál, de az ígért funkcióit ellátja.
Ára: 1990 Ft
1 g





PUPA VAMP INTENSE KAJAL 



Amit a márka ígér:
Elképesztően intenzív szín és abszolút írhatóság. A tekintet már a legelső vonalhúzástól mélyebb és intenzívebb lesz. Puha és kiemelkedően pigmentált textúra, nem kenődik el és hosszan tart.
Szemészetileg tesztelt.
3 árnyalatban kapható

TESZT

Igazi nude szemceruza (003-as árnyalat), ami nem csak szemfestésre, de korrektorként és ajak primerként is kiválóan teljesít. A multifunkciós darabok egyik ékes példája. Kajal ceruzák általában és ez igaz erre is, nagyon krémesek, jól kenhetők, remekül száradnak, tartósak és eszméletlen intenzívek. 


A vízvonalra is remekül fog, szinte minden nap ehhez nyúlok mostanában. Természetesebb hatást kaphatunk, mint a NYX Jumbo Pencil fehér ceruzájával, de ugyanúgy kinyitja, kerekké és babásabbá teszi a szemet.

Kisebb bőrhibák elfedésére szintén alkalmas eszköz, valamint ajak kontúrként, ajak-, szemhéj alapozóként is simán bevethetjük. Jól maszatolható, remekül beletapad más festék legyen szó por állagúról, vagy krémesről. Most hatalmas trend szemfestés tekintetében a cut crease, aminek lényege, hogy a mélyítő vonal éles és sötét, míg a mozgó szemhéj világosabb, vagy más színű. Ehhez pedig általában korrektort, vagy szemhéj alapot viszünk fel először, kiváló választás lehet ez a kajal ceruza is, amire aztán a megfelelő árnyalatú por állagú, vagy glitteres szemfesték építhető.

Nude árnyalata kicsit enyhítheti a festékek intenzitását, ezt én csak rúzsoknál érzékeltem.

Egy hibáját fedeztem fel, hogy az egész benne lapuló termék látható, tehát nem hegyezhető és nem kitekerhető. Ezáltal előbb utóbb egy vastag, nehezebben koordinálható festék ceruzánk lesz, amihez elengedhetetlenné válik az ecset. Ára is elég borsos, de tényleg remek darab, így érdemes megfontolni a beruházást rá.

Ára: 3290 Ft
1,5 g




CATRICE ALLROUND BEAUTIFYING




Tavaszi szortiment tagja ez a varázs ceruza, legalábbis ígéreteit tekintve az. Jó korrektornak, ajak ceruzának és szemceruzának. Három árnyalatban elérhető, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő nudeot.

A 010-es legvilágosabb (?)  árnyalat került hozzám. Remekül teljesít szemhéjalapként, krémes, jól kenhető textúrájának köszönhetően. Ujjal jól eldolgozható. Legjobban viszont a vízvonalon szeretem használni, illetve a belső szemzúg világosítására. De megfelelő lehet a szemöldök alatti terület, a szemöldökcsont kiemelésére is.




Ajak ceruzának és ajakkontúr ceruzának nekem nem vált be abszolút. Valahogy nem lesz tőle egyenletes egyetlen mattabb rúzs sem, de a fényesebb árnyalatok is nehezekké válnak. Volt olyan termék, ami csomósodott ennek hatására, pedig nem szokása. Kontuzorásra nem rossz, azt megakadályozza, hogy kifuss a rúzzsal az ajak vonalán túlra.

Korrektorként pedig csak a tényleg apróbb bőrhibák elkendőzésére megfelelő, a pirosságot már nem tudja fedni.

Egy jó termék lehet, aki szereti azt, hogy egy termék több dologra is alkalmas, csodát azért ne várjunk, de az árát megérheti. Főleg kezdő sminkeseknek ajánlom, akik olcsón szeretnének megismerkedni termékekkel és sminkelési lehetőségekkel, trükkökkel. 

Ára:
1,5 g




MAX FACTOR COLOUR ELIXIR UNIVERSAL LIP LINER



Amit a márka ígér:

Gazdag pigment- és hidratáló összetevőinek köszönhetően ápolja és kiemeli az ajkakat. Minden színcsaládhoz 2 féle árnyalatú ceruza tartozik, mely amellett, hogy tökéletes kiegészítője az ajakrúzsnak, segít eltüntetni az ajak körüli apró ráncokat.

TESZT

Kezdjük azzal, hogy a lehető legkrémesebb, legpuhább ceruza, amivel valaha találkoztam. Öröm ezzel az ajakkontúrral simogatni az ajkaimat. Teljesen áttetsző és szilikonos érzést ad, nyilván az egyik alap összetevője pont az. Megakadályozza, hogy kiszáradjon az ajkunk, ez nagyon jól jön némely matt (és nem matt) ajak rúzs esetén. Hagy egy halvány áttetsző nyomot az ajkunkon, így nem kell vaktában tapogatóznunk, hogy hová vittük már fel. Remekül megfogja a rúzsokat, így sokkal tartósabb eredményt kapunk, nem futunk ki a kontúr vonalból sem és nem mászkál a legádázabb rúzs sem a szánkról. Elég kevés is belőle. 


Szemhéjalapként is kipróbáltam, de itt már nem muzsikált túl szépen, hozzáteszem nem is ez a funkciója. 

Elég borsos az ára én nem feltétlen tartom elengedhetetlen, nélkülözhetetlen darabnak a sminkes kollekcióban. Több színben is kapható ez a legújabb a transparent árnyalat. 


Ára: 2399 Ft




Összességében a Pupa Kajal és a Catrice multifunkciós ceruzája a nagy kedvencem. Mindkét termék inkább szemsminkeknél tökéletes, de a Pupa Vamp Kajal bevethető ajkakon is. A Catrice nekem ajak alapként csalódást okozott.

A Max Factor Elixirjét öröm használni egyedül az ára lehet visszatartó erő. A Pupa ceruzája talán tartósabbá teszi az ajaktermékeket, mint a Max Factoré, viszont kicsit körülményesebb a használata, nem elég lágy a textúrája. 



Próbáltátok már valamelyiket? Használtok primer ceruzát szemfestésnél, rúzsozásánál? Szeretitek a multifunkciós termékeket?