2017. május 9., kedd

6 kedvenc külföldi NYX Természet Istene videóm

Amíg a szavazós időszak tartott próbáltam lefoglalni magam és belefutottam más országok videóiba is, ekkor jöttem rá, hogy nem csak nálunk, hanem több országban is a Természet Istene volt a téma. Meg kell mondjam nem egy alkotásnál tátva maradt a szám és öt kedvenc videómat meg szerettem volna mutatni Nektek. Mindegyiknél elmondom mi fogott meg. Nagyon örülnék, ha Ti is megmutatnátok, hogy Nektek melyik régebbi, vagy mostani videó a kedvencetek a NYX Face Awards versenyekből. 









Egyik legnagyobb kedvencemmel kezdem, egy román lánnyal, akinek a videója intrójától a hideg is rázott. Eszméletlen szép természeti képekkel indít és felhívja a környezetszennyezésre a figyelmet. Bevallom én is gondoltam erre a témára, de azt hittem, hogy nagyon sokan állnak majd hazánkban ki mellette, így nem akartam, hogy túlzottan hasonlítson az enyém a többire, kicsit bánom is, de mindenképp a verseny után a környezetszennyezéssel kapcsolatos smink videót is be fogom iktatni.  A smink káprázatos, alaposan kidolgozott, részletgazdag és szinte egy élő festmény. Nagyon tetszik még a kiegészítők elkészítése is. Részemtől ő lenne ennek a fordulónak a nyertese, ha Romániában én lennék a zsűri. :)




A csehek és a szlovákok együtt indították a versenyt. A természet istene témánál Alexával beszéltük, hogy mennyire sok természeti jelenséget lehetne feldolgozni. A villám piszkálta a fantáziám, de a sminktudásom nem ítéltem meg úgy, hogy élethűen tudnám visszaadni, viszont Karla Skalovának sikerült, csodálatos, lenyűgöző. 



A lengyel Adrianna Grotkowska megmutatta, hogyan lehet nagyon színes módon prezentálni ezt a témát. Nagyon tetszik, ahogy a fejformáját átszabta, imádom ezt a maszkolást. Meg kell mondanom Neki kifejezetten jól áll a szemöldök elsminkelése is. Az intrója is remekbe szabott. :) 




Szintén lengyel versenyző, akinek az ötletét rettentően irigylem, mivel egy csoda. Sosem gondoltam volna, hogy kristályokat ilyen módon bele lehetne építeni a sminkbe, viszont mindenképp ki fogom próbálni. Lenyűgöző harmóniát alkot, jól ötvözi a maszkolást és a klasszikus értelembe vett sminket. 




Tökéletes iskolapéldája annak, ha valaki festőművész és a bőre a vászna. Sose fogok tudni még papírra se így rajzolni, sminkként pedig még nehezebb. Aki ilyet tud, az nem csak ennek a versenynek az első helyét érdemli meg, hanem nagy festőművészekkel együtt említést is. ZSENI!


Románoknál erős mezőny volt, eszméletlenül tetszett ez a farkasos megoldás, le a kalappal előtte! Szerintem külföldön sokkal magasabb szinten sminkelnek és maszkolnak a versenyzők, ahogy láttam a továbbjutóknál jobban dominál a maszkmesteri vonal is.