2017. május 14., vasárnap

Lovely vs. Rival de Loop Young


Mostani posztban két drogériás márka (Rossmann) nude plaettáját vesszük górcső alá. Annyi biztos, hogy ezekből a nude, föld színekből és aranyos ragyogó szemhéjfestékekből sosem elég.
Próbáltam kibogozni, kideríteni, hogy egy helyen gyártyják e, van e a két cégnek köze egymáshoz, mivel annyira hasonló a két paletta első ránézésre, sajnos nem tudtam meg erről semmit, de közben volt időm jól kiismerni a a két paletta erősségét és gyengeségét is.










Annyi bizonyos, hogy amikor megjelent a Lovely mindenki az Urban Decay dubejának mondta, erről én is írtam ITT, végeredményben nem cáfolom a háromom Naked palettát tekintve egy jó kis összefoglaló színválogatás lett. Az is biztos, hogy a Lovely jóval hamarabb megjelentette ezt a palettát, ráadásul az év terméke címet is elnyerte, nem véletlenül, mert fantasztikus. Amióta megvettem már jópár barátnőm megajándékoztam vele, de Ti is találkozhattatok vele nem egy játékban a blogon.





Csomagolás
Szinte hajszálra ugyanolyan a két csomagolás, meg nem mondanám melyik melyik, ha nem lenne ráírva. Egy pár miliméretbeli eltérést azért látok. Színben az alja, maga a színeket tartalmazó rész fehér, a teteje pedig átlátszó. Nagyon gagyi a műanyag, nem is értem a Lovely miért nem változtat ezen, ha már elnyerte 2015 The Best Product díjat és azt se értem, hogy a RDLJ miért nem javított ezen a tulajdonságon. Lehet ingyen osztogatják ezeket a paletta alapokat? J


Mindkét palettán a bal felső sarokban található a márka név. A Lovelynél alatta az elismerés plecsnyije, míg a Rivalnál hatalmas betűkkel XXL Nude felirat szerepel, ez a paletta megnevezése. A Lovely ennél diszkrétebb nevet, szebb betűtípust alkalmazott a jobb lenti sarokba ’nude makeup kit’ becenévvel illetve a palettáját. A Rival de Loop pedig ugyanezen sarokba az Eyeshadow-szemhéjpúder feliratot helyezte, szerintem tök fölöslegesen.



Megfordítva pedig ordít az azonosság, kis „térkép”, szemgrafika segít a sminkelésben.
Szeretném mondani, hogy jól záródnak a paletták, meg táska biztosak, de sajnos mindkettő rossz, silány, gyenge.

Kinyitva is szinte hajszálra egyforma, a RDL tett az aplikátor tartóba két kis pöcköt, ami a helyén tartja azt, a Lovelynél nincs, bár szerintem fölösleges, mivel ezek a gumis-szivacsos applikátorok semmire se jók. Én biztos, hogy egy kétvégű ecsetet tennék a márkák helyébe ezekbe a palettákba.



Mindkét palettában 12 árnyalat lelt otthonra, amik első pillantásra egyeznek, de minimális elemző tekintettel felfedezzük azért a különbséget szinte minden színnél. (Felül Rival de Loop Young, alul Lovely) A márkák a fehértől a feketéig a föld árnyalatait sorakoztatják fel, kisebb nagyobb sikerekkel.


Meglepő, de a két paletta kiegészíti egymást, míg a Lovleynál a sötét színek a pigmentáltabbak, addig a Rival de Loop Youngnál a világos árnyalatok sikerültek jobban, ami a szín erősséget illeti.

Összességében szerintem jobban megéri a Lovely paletta, de nem pénzkidobás a RLY paletta sem. A Lovely szerintem életem legjobb vétele volt, porzáson kívül semmi hibája, de az gyakorlattal jól koordinálható. Elég tartós is a szemen, ellenben a Rivel hamarabb kopik. Szemhéj primert amúgy is ajánlok minden szemsmink alá, sokkal intenzívebbé és tartósabbá teszi a sminket. 

A Lovely valamivel 1000 Ft felett van árban, a Rival de Loop Young pedig 1000 Ft alatti. Mindkét márkának azóta több másik palettája is kijött. Én a Lovely Classicot megvettem, de el is ajándékoztam, mert fölösleges volt a Nude mellett, nagyon hasonló. 


Ti próbáltátok már valamelyiket?