2017. május 7., vasárnap

Nagy Bourjois teszt

Adósotok vagyok ezzel a tesztel is már egy ideje, viszont mostanra ért meg bennem mindenről egy korrekt vélemény. Őszintén szólva szeretem a termékeknek kitapasztalni a gyengeségeit és ezeket részletesen elmesélni, mivel szerintem ez segít legjobban a vásárlás mérlegelésénél. Ez esetben viszont elég nehéz volt hibát találni, mert némely termék tökéletes. Szóval nézzünk pár Bourjois darabot.


A márkáról:

A francia márkát 1863-ban Alexander Napoléon Bourjois alapította, amikor is megalkotta a világ első por állagú pirosítóját. Kezdetben Bourjois sminkjeit a párizsi színházak használták, majd hamarosan csinos kör alakú, lapos tégelyekben a pirosítókat árulni kezdték mindenkinek.
Ma a Bourjois sminkeket a világ számos országában árusítják. Magyarországon a Bourjois termékek parfümériákban és drogériákban kaphatók, áruk közepes kategóriájú. (Krémmánia)

BLUR THE LINES KORREKTOR STICK


Amit a márka ígér:
A Bourjois Blur the Lines korrektor eltünteti a sötét karikákat és a különböző bőrhibákat a tökéletes arcbőr érdekében. (Krémmánia)TESZT

Csomagolása rúzs méretű és jellegű, kitekerhető stick. Nagyon elegáns a nude és ezüst kombináció, én biztos használnám más termékeknél is ezt. Nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat, de annyi baj legyen. Remekül záródik, táskabarát, kényelmes a használata.


Maga a stick kerek és ferdén vágott. Könnyű vele célzottan felvinni a terméket. Krémes, jól kenődik, ecsettel és ujjal is könnyű eldolgozni. Szem alá inkább a folyékony korrektorokat ajánlom, de bevallom ez meglepően jó attól függetlenül, hogy szilárd. Kicsit zsírosabb textúrának köszönhetően nem ül bele a ráncokba, inkább bársonyos hatást ad.





Bőrhibáknál nincs maszkszerű fedése, megmarad a bőrszerű kinézet. Nyilván ez egy sebes pattanásnál nem a legjobb álca, de sima bőrhibákhoz tökéletes. Szrez bőrűeknek kifejezetten ajánlom ezt a korrektort, imádni fogják. Zsírosabb bőrűeknek muszáj viszont egy kis púderrel fixálni a terméket. Sajnos csak két árnyalatban elérhető.
Ára: 2699 Ft






SILK EDITION TOUCH-UP PÚDER

Amit a márka ígér:


Ez a bőrtökéletesítő púder kisimítja a pórusokat, mattítja a bőrt és tartósabbá teszi a sminket. Használd a sminked utolsó lépéseként ezt az univerzális árnyalatot, mely áttetsző végeredményt kínál. Praktikus tükörrel ellátott csomagolás, mely ideális a smink gyors korrigálásához bárhol, bármikor. (Krémmánia)







TESZT


Csomagolása nagyon szép lekerekített, nem szokványos púder megoldás. Gyönyörű szerintem a fehér alapon pasztel színek alkalmazása, minden betű más árnyalat. Ahogy kinyitjuk egy szivaccsal és egy tükörrel találjuk szemben magunkat. A szivacs szerintem semmire sem jó, elméletben persze ezzel kéne felvinni az alatta lapuló áttetsző púdert, én inkább ecsetet javaslok ehhez a művelethez. A tükör nagyon kis ügyes darab, ugyanis teljesen megforgatható, dönthető. Nem gondoltam, hogy erre szükségem van, de azért párszor már jól jött.



A termékbe a márka neve dombornyomással bele van nyomva. Hófehér púdertől nem kell megijednünk, mivel áttetsző, így illeszkedik az arcszínünkhöz. Mattitásra, fixálásra találták ki, ráadásul nem változik így meg az alapozónk színe, vagy bármi amire felvisszük.

Nem porol, ami remek hír, sokszor a transzparens púderek fele elszökik. Rossz hír, hogy így bakingeléshez nem igazán jó, vagyis építgetést igényel.

Tényleg kicsit csökkenti a pórusok méretét optikailag, ez engem meglepett, valamint fényvisszaverő hatásúnak tűnik, így a ráncok is kevésbé feltűnnek. Jól mattít, bár nap folyamán érdemes kicsit frissíteni.

LINER FEUTRE SLIM SZEMHÉJTUS


A tus, ami megtörte a jeget! Mármint én eddig nem szerettem a filces tusokat, de ez valami álom. Tűhegyes és sokadik használat után se seprűsödik ki, nem szed össze szöszöket. Éjfekete, megfelelően festékes és nem száradt ki hónapok alatt se. Egyszerűen tökéletes! Ha jó filces tust keresel ez lesz az, ugyanis a tartóssága is kiváló, nem kenődik, nem mászik el és nem tapad fel a szemhéjadra. 



PALETTE LE SMOKY BY BOURJOIS 
 

-amit a márka ígér:


8 egymást kiegészítő, trendi árnyalat, amikkel számtalan nappali és esti füstös smink elkészíthető. Az építhető textúra hihetetlenül puha, könnyen eldolgozható, és akár 12 órán keresztül tart. (Krémmánia)











Oda meg vissza voltam első ránézésre is ezért az illusztrált palettáért. Gyönyörű, kívül és belül is.  fényes, csillámos árnyalat kapott benne helyet. A hófehértől a feketéig igazán szép színek lapulnak benne, lila, szürkés és órany árnyalat kiváló smokey sminkehez. 






Tartozik a palettához egy kétvégű gumis applikátor, ami a véletlennek köszönhetően tesztelve lett, nem is rossz. A tükör, mint a púdernél minden irányba dönthető, hajlítható és forgatható, így praktius. Abszolút táskabarát méretű palettáról van szó, ami remekül záródik és egy jó méretű tükör is kapott helyet benne. 

Kedvenc színeim a királykék, a lila és az arany lett, mindhárom hihetetlen szép felkenve és eszméletlen csillámos. Minden árnyalat jól pigmentált, a világos színek talán még intenzívebben is. 



Szerintem hiánypótló drogériás viszonylatban, hiszen titka, hogy csillámos szemfestékek jelennek meg, inkább csak szatén és selyem fény a jellemző. Palettába rendezve pláne különleges, az illusztrált külsőről nem is beszélve. 



Sminkek szerelmeseinek ajánlom nagyon figyelmébe. Viszont nem mondom, hogy egy nélkülözhetetlen darab, viszont ha sokat jársz bulizni, akkor rendesen ki fogod tudni használni. :)

Ja és van egy nude verziója. :)

Ára: 5500 Ft