2017. július 30., vasárnap

Ajaktinta ala Pupa

Koreából indult az ajaktinta trend, amit egyre több márka kezd felkapni, viszont igazán jó termékeket ritkán találhatunk. Nem titok az egyik kedvenc márkám a Pupa Milano, ami egy igazán minőségi olasz cég, eddig nem sikerült rossz termékével találkoznom, pedig régóta együttműködök már velük. 

A folyékony rúzsait imádom, bár azok nem csókállóak, így nagyon kíváncsian fogadtam a tintákat, amiknél alap elvárásom volt, hogy ne fogjanak. 




A csomagolásuk a szokásos piros doboz ezüst felirattal, amiben hajszálra ugyanolyan "tubusok" kaptak helyet, mint a folyékony rúzsai esetében. Imádom ezeket a fémes csomagolásokat, a kis száj formájú ablak pedig látni engedi a színét. 










003



Nude csoportba sorolnám az első sít, aminek rózsaszínes az árnyalata. Abszolút mindennapi szín, kellemesen megszínezi az ajkaimat. Az applikátora tökéletes, szintén a folyékony rúzsok ikre, vagyis ami jó azon nem változtattak. Mérete se nem kicsi, se nem nagy és lapított babapiskóta szerű, ami jól felfekszik az ajakra és követi azt. Ezekhez nem igazán kell ceruza aládolgozás, lehet precízen dolgozni velük.


008



Állaguk szinte vizes, jellemző ez minden jó ajaktintára. Hamar száradnak és teljesen mattakká válnak, bár van amelyik matt és metálos egyszerre. 

Nagyon könnyű eldolgozni szinte minden színt egyenletesen és foltmentesen, azért mondom, hogy szinte, mert az egyik árnyalat nem sikerült túl jól, viszont jó hír, hogy a swatch már egyértelműsíti, így a boltban vásárláskor is könnyen ki tudjuk szűrni a problémásakat. 

006 



Gyorsan száradnak és nem lehet érezni, hogy az ajkunkon van, könnyű viselet. Így nyáron a hőségben kifejezetten kényelmes, no meg tartós.

Arra fel kell készülni, hogy első ivásnál lejön, illetve ahogy nyalogatjuk a szánkat, de titka abban rejlik, hogy befogja a szánkat, szinte tetoválja, befesti.

Illatuk cukros és ízük is, így diétázók óvatosan alkalmazzák :D 



A 006-os árnyalat bogyós gyümölcsöket idézi, tökéletes lehet minden smink kiegészítéséhez és minden szettünkhöz.

Fedésük nem maximális, inkább csak más árnyalatot ad az ajkaknak, viszont jól építhetőek és nem lesz csúnya a rétegezés, nem repedezik, nem kukacosodik, szóval perfekt. 



001



És térjünk rá a problémás Barbie színre. Sajnos nagyon foltosan lehet csak felvinni és építgetve is bajos a csíkmentesség létrehozása, nem mondom, hogy lehetetlen, de nekem nem jött össze. Emellett kevés lányon mutathat ez a szín igazán jól, így szerintem nem is lesz sláger ez az árnyalat. 
 Ez a legkrémesebb mind közül és metálos is valamelyest. 


 Tartósságuk elképesztő, lerobbanthatatlanok, hiszen ezek tartós ajakfestékek, nem rúzsok, így akár másnap is látjuk enyhén ezeket. A micellás víz se képes teljes egészében leszedni, így egy kis ajakradírt ajánlok, ha esetleg egy intenzív árnyalatot kentél volna fel. 

Nagyon ajánlom mindenkinek, szerintem nagyon jól sikerültek, a 001-es árnyalatot leszámítva. El tudunk velük érni enyhe és maximális fedést is.