2017. október 12., csütörtök

Bioderma Sensibio termékcsalád tesztje

Kicsit megtévesztő a cím, mivel nem az egész termékcsaládot teszteltem, de azért szép bepillantást nyerhettem  a termékkínálatukba. A Bioderma nemrég megkeresett, hogy tesztelnék e pár terméküket én pedig lelkeden mondtam igent, mivel nagy kedvencem a micellás vizük, emellett pár termékmintán keresztül már ismerkedtem a márkával, ám azok nem elegek egy termékteszthez. 
Lássuk mi is a véleményem a Sensibio érzékeny bőrre való termékekről.





Amit a márkáról tudni érdemes :


A Bioderma egy francia dermokozmetikai márka, melynek termékei különféle bőrtípusokhoz kötődő problémára nyújtanak megoldást (száraz bőr, zsíros bőr, érzékeny bőr, stb.).
A Bioderma termékek közül kiemelkednek a fényvédők széles választékukkal (bőrproblémánként külön fényvédő termékük van), és rendkívül jó UVA és UVB védelmükkel. Szintén kimagaslóan jók a Bioderma micellás lemosói (a H2O lemosók). (Krémmánia)

Sensibioról tudni kell:

A Bioderma Sensibio az aktív összetevők kombinációját kínálja megfelelő összetételben a tünetek eredetétől, a kiterjedés nagyságától, a bőr érzékenységének fokától és a bőrgyógyász diagnózisától függően az érzékeny bőrre. A túlhevültség és a diffúz vagy lokális vörösség az érzékeny bőr tünetei, illetve a bőr könnyen dehidratálttá válik, az ismétlődő szárazság pedig feszítő érzéssel párosul.
MICELLÁS VÍZ


Erről a termékről már többször írtam, számomra az etalon micellás lemosó, ha tehetném csak ezt használnám örökre, már egy ideje nem is vonz a micellás vizek terén a kísérletezés, mert ezt semmi nem múlja felül. Nem véletlen, hiszen a Bioderma találta fel gyakorlatilag a micellás vizeket, ami azt jelenti, hogy ez az original termék, vagyis több év-évtized kutatása van a fejlesztés mögött. Más márkák már a szabadalom révén próbálták lekopizni, vagyis generikus terméket hoztak létre a receptek alapján, amiből nyilván hiányzik a technológiai tudás, módszer. Ugyanez jellemző a gyógyszer iparra is, hogy ha valami új jelenik meg a piacon, akkor azonnal másolják és sokszor nem ér az eredeti nyomába semmi.




MÉLYHIDRATÁLÓ MASZK



Amit a márka ígér:



Intenzív hidratáló hatású maszk érzékeny bőrre. Eltünteti a fáradtság jeleit, a bőrt frissé, üdévé teszi. Kisimítja a dehidratáltság okozta ráncokat.
Kiszerelés: 75 ml

Teszt
Kezdem a számomra legizgalmasabbal az ismerős termék után. Régóta folytatok koreai rétegzős bőrápolást, ami 10 lépésből áll és az egyik ebből az arcmaszk. Nyugati kozmetikumok vonalán kevés a könnyed állagú, koreai verzióhoz hasonlatos maszk, de ez olyasmi.

Csomagolása hasonló az összes terméknek, így ezt itt gyorsan ki is elemzem. Nagyon bejön a rózsaszín árnyalat és a fehér, illetve szerintem praktikus a felpattintós kupakkal ellátott tubus. Jól adagolható, bár a pumpás lenne számomra az ideálisabb, hiszen ebbe elég rendesen belemegy a levegő, így hamarabb romlik az oxidációs folyamat miatt. 




Állaga nagyon könnyed, de mégis krémes és hagy maga után egy fehér réteget. Mivel maszkról van szó, így az éjszakai bőrápolásba és a lazítós hétvégéken érdemes bevetni. Gyorsan beszívja a bőröm, nem irritált akkor sem, amikor előjött a bőr allergiám, ami ritka, mert a legtöbb kozmetikumtól kiakad ilyenkor a bőröm, miközben sikítozik a hidratálás után. Abszolút elégedett vagyok vele, tényleg mélyrétegig hidratálja a bőrt, én minden este egy vékony rétegben teszek a bőrömre belőle és egész nap kiszáradás mentes azóta, amit talán ennek is köszönhetek, illetve ennek a termékcsaládnak.

Nyilván csodát ne várjuk tőle (egy  terméktől se soha), mert a ráncokat nem fogja kisimítani (bár a szárazság okán jelentkezőket kisimítja, mivel hidratál), illetve rendszeres használat után látjuk a pozitív változásokat. Én sosem törlöm le a fölösleget, szépen beszívja a bőröm, illetve egy jó arcápolási rutin részeként tudom elképzelni. Mivel egy termék önmagában sosem fogja megoldani a problémánkat. :) Nagy kiszerelés, így hosszan elegendő lesz. 





BB KRÉM



Amit a márka ígér:

Hidratáló krém könnyen kipirosodó, érzékeny és/vagy látható hajszálerekkel átszőtt bőrre (rosacea). Szabadalmaztatott Rosactiv komplexet tartalmaz, amely gátolja a kivörösödésért és hajszálértágulatok megjelenéséért felelős tényezőket, így segíti a hajszálértágulatok eltüntetését. A Sensibio AR nyugtatja, intenzíven hidratálja és védi az arcbőrt a külső hatásoktól. Make-up alá is használható. (Krémmánia)
TESZT
Őszintén szólva még mindig nem rajongok a színezett hidratálókért és ez a termék se győzött meg, viszont tudom, hogy sokan imádjátok, így próbálok objektíven beszámolni, hiszen összehasonlítási alapom elég nagy. A BB krém lényege, hogy ápolja a bőrt és közben egy egységes bőrképet ad, enyhe bőrhibákat elfed. Nos ez teljesíti ezen elvárásokat, szebb a bőrkép tőle, de azért ne várjunk csak nagyon enyhe fedést, viszont korrektorral együtt a kisebb bőrhibákat jól elkendőzi és tényleg szép eredményt lehet elérni. 



Remekül hidratál, így egész nap kiszáradásmentes lesz a bőr. Smink alapnak szerintem nem jó, mert elmászik róla az alapozó (ne kérdezzétek miért próbáltam ki, ez blogger megszállottság). Amúgy önmagában is hajlamos elcsúszni, így egy fixálás nem árt neki, illetve vékony réteben érdemes eloszlatni.

Összességében, ha BB krém kedvelő vagy akkor érdemes egy próbát tenned ezzel, mert nem fogja irritálni a bőröd, sőt nyugtat és remekül hidratál. 




Nem oxidálódik, így nem lesz teljesen más a bőrön pár perc, óra elteltével a színe. Ráadásul úgy vettem észre, hogy illeszkedik is a bőrünk árnyalatához. 

A pirosságot szépen elfedi, így ígéretét beváltja. 


KÖNNYŰ BŐRNYUGTATÓ KRÉM



Ha egy könnyű bőrnyugtató krémet keresel, akkor megtaláltad. Allergiás rohamai vannak időnként a bőrömnek, amikor felhalmozódik benne egy adalékanyag, ilyenkor nagy gondban vagyok mit használjak. Ami érdekes volt, hogy elkezdtem használni ezt a krémet, így az arcomon nem jött ki a kiütés, vagyis szerintem tényleg ellenállóbbá tette a bőrt. 

Viszont aki egy nagyon jó hidratáló hatást keres, annak más termékcsaládban kell kutatni ez az ellenálló képességet javítja, nem a vízhiány, vagy zsírhiány ellen jelent megoldást.



Állaga könnyű, vékony krém, ami kicsit lassan szívódik be. Nem hagy fehér krémes hatást, de egy kis filmréteget igen filmréteget, így nappali bőrápoláshoz akkor jó, ha adunk neki 10 percet a sminkelés előtt. Jó lehet rá sminkelni nem fog kukacosodni sem, ha nem esünk neki alapozóval azonnal. Éjszakai bőrápolóként szerintem teljesen ideális, legalábbis az én rétegezős rutinomban imádom.



Összességében abszolút elégedett vagyok a Bioderma ezen termékeivel, biztos nézelődni fogok a kínálatukban, illetve a maszkot ha elfogy újra veszem. A BB krém nem rossz, de ahogy mondani szokták nem a stílusom, én az alapozókat, vagy a teljes sminknélküliséget perferálom. 

Nem véletlenül ajánlja olyan sok bőrgyógyász tényleg jó kis termékek.