2016. szeptember 28., szerda

Pierre René kontúrpaletta

A Pierre René márkát már nem kell bemutatnom Nektek, több  termékükről is írtam tesztet. Most a krém kontúr palettáját mutatom be, amit jó ideje használok, ennek ellenére alig fogyott belőle. Szépen teszi a dolgot és meggyőzött, hogy a krémes állagú termékekkel is öröm dolgozni, ha árnyékolásról és kiemelésről van szó. 








Amit a márka ígér:

Tökéletes arckontúr és rejtett egyenetlenségek! Az arc kontúrjának formázásához készült paletta válogatott színekkel. Krémes állaga lehetővé teszi az arc formájának korrigálását, így egyrészt hangsúlyozza az arc előnyösségeit, másrészt elfedi az egyenetlenségeket. Az arckontúr paletta két ideálisan matt terméket tartalmaz, egy sötét és egy világos árnyalatot. A sötét szín árnyékokat képes létrehozni az arcon, arccsonton, hogy az karcsúbbnak tűnjön, valamint korrigálja az orr formáját. A világos szín eltünteti a szemek alatt lévő sötét karikákat, elfedi az egyenetlenségeket, csökkenti a mimikai ráncok láthatóságát, végül az arccsontra és orrnyeregre alkalmazva a smink finom befejezéséről is gondoskodik. A termékek lehetővé teszik a szín intenzitásának felépítését a felvitt rétegek számától függően. Az speciálisan válogatott pigmentek és termékformulák visszatükrözik a fényt garantálva a természetes smink, és tökéletesen kontúrozó stroboszkóp hatást.

Használata

Sötét: felvitele szivaccsal, alapozó ecsettel vagy az ujjakkal az arccsont alá, az orrcimpákra, az állkapocs alá és a homlokra. Gyengéd, ütögető, simító mozdulatokkal.
Világos: felvitele szivaccsal, alapozó ecsettel vagy az ujjakkal a szemek alá, az arccsontra, a homlok középső részére és az orrcimpákra. Gyengéd, ütögető, simító mozdulatokkal.



TESZT

Már próbáltam krémes állagú kontúr palettákat, az az elvárásom, hogy szépen összedolgozható legyen az alapozóval akár blenderrel, akár szivaccsal. A kiemelő szín legyen elég világos, a mélyítő, kontúrozó szín, pedig legyen elég hideg tónusú, matt és kellemesen sötét, természetes.

A termék csomagolása praktikus műanyag, ami jól zár és átlátszó felpattintható tetejének köszönhetően látni engedi magát a terméket. Nem a legjobb minőségű viszont a műanyag. 9 gramm  terméket tartalmaz, két színt. 




Mindkét színnek nagyon krémes, jól eldolgozható az állaga. A bőr melegére még könnyebben beütögethető a bőrbe, egységes hatást ad.

A világos elég világos, az alapozóba bedolgozva is megfelelően kiemeli a megfelelő területeket, a homlokot, arccsontot, állkapocs csont és arccsont közti részt. Nem emeli ki a bőrhibákat, ami ilyen terméknél előfordul és jó hír, akár korrektorként is használható. Szem alá viszont nekem nem vált be, beül a ráncokba, a krémes termékeknél ez szinte mindig megtörténik.

A kontúr szín elég hideg, hogy remek legyen az árnyékok kialakításához. Ugye az alapozás után a vonások eltűnnek, amit az árnyékolással és kiemeléssel, valamint a fények visszaadásával tehetünk meg. Bronzosító helyett én mostanában csak hideg kontúr színeket használok. Ezzel  nagyon természetes, szolíd hatst tudok elérni. Télen nyilván világosabb lesz a bőröm, akkor markánsabb arcvonásokat fogok kapni. Amúgy jól építhető mindkét szín, de maszk hatás felléphet, ha túl sokat viszünk fel.

Nem foltosodik és  nem kopik nap végére sem, pedig én sokszor birizgálom az arcomat. Mindenképp ajánlok egy fixáló tanszparens púdert, vagy bronzosítót, mert kifényesedhet, de ez a legtöbb krémes termékre igaz. 

Az ára elég magas, mivel professzionális, amit kozmetikusok és sminkesek használnak. Nem mondom egy nélkülözhetetlen darabnak, viszont igazán minőségi. Aki nem a mennyiségre hajt a sminkasztalánál, annak érdemes lehet beszereznie, hiszen a profik is esküsznek rá. 

Ára: 12.390 Ft ITT szerezhető be