2016. november 15., kedd

Pupa kontúr paletta-CONTOURING & STROBING #READY4SELFIE




A Pupa már bizonyította a magas minőségét számomra, nem volt eddig még terméke, ami ne vált volna be és nagyon sok terméke a kedvencemmé lépett elő (kedvencekről itt a videó). El kell mondonom viszont, hogy nem volt még olyan terméke, amit ennyire ki szerettem volna próbálni, mint ezt a kontúr palettát, így nagyon izgatottan vetettem bele magam a tesztelésébe. A kontúrozás nem újkeletű dolog, viszont az utóbbi években terjedt el. Nem véletlenül rajong érte a világ, hiszen aaz arc formáját szabhatjuk át, egyes karakteresebb pontokat csökkenthetünk optikailag és kiemelhetünk kevésbé hangsúlyos részeket, magyarl szebbé varázsolhatjuk vele magunkat. 



Amit a márka ígér:

CONTOURING & STROBING #READY4SELFIE


Kompakt púderporok, melyekkel formálhatod és ragyogóvá teheted az arcodat
A kontúrozás az a sminktechnika, melynek segítségével átformálhatod az arcod vonásait, módosítva az arc fény-árnyék játékát.
A strobing az a sminktechnika, mely az arc magas pontjait emeli ki fényjátékkal.

A kontúrozás és a strobing együttes használata egy új, háromdimenziós hatást kölcsönöz az arcnak, mely így már készen is áll a szelfire!











TESZT

A csomagolása nagyon professzionális hatású, egy dobozból és magából a palettából áll, aminek a feliratozása megegyező. Minőségi műanyagból készült a paletta, ami gombnyomásra nyílik, így nem törik a kibontásnál bele a körmünk. Ez olyan praktikus szerintem, mint a pumpás adagoló.





Hozzám a 002-es paletta érkezett, így a tesztben ezen színeket fogom kivesézni. Létezik egy világosabb és egy sötétebb testvérkéje is, így mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Én még le akarok csapni az egy árnyalattal sötétebb színűre is, így már el is szóltam magam, hogy jó kis termékről van szó. 



A paletta dobozán hátul a különböző arcformáknak megfelelő kontúrozás ábráit láthatjuk, én kaptam egy kis füzetkét (ez szerintem az üzletben elérhető) is, amiben ez részletesen le van írva. Nagyon hasznos, mivel ahogy látom sok lány csak a Kim Kontúrt ismeri és használja, pedig nem mindenkinek előnyös. A sminkelésnél a legfontosabb szerintem, hogy kikísérletezzük mi előnyös nekünk. 







Négy árnyalat kapott helyet a palettában, szép nagyok, kiadósak. Két kontúrszín, egy világos matt kiemelő szín és egy highlighter. A világosabb kontúr a gyenge pontja a palettának, mivel az meleg árnyalatúra sikerült és szubjektív véleményem szerint igazán jó kontúr az, ami teljesen hideg, enyhén szürkés, tehát jól leképezi az árnyékot. A kontúrozás lényege, hogy "mélyedéseket" képezünk, tehát optikailag soványabbnak, rövidebbnek tudjuk mutatni az adott területet ahová felvisszük a terméket. A meleg árnyalat inkább fényes bronzosításnál jön jól.




A sötétebb árnyalatú barna viszont megfelelő, sőt kifejezetten megkedveltem. Nagyon kevés elég belőle, remekül építhető és amit nem tudok megmagyarázni az az, hogy mégsem esik túlzásba az ember vele soha. A kedvencem lett a hétköznapokban. Hidegebb árnyalatú, de nem teljesen, így kis életet visz az arcbőrbe, pont optimális. 



A világosító árnyalat is teljesen matt, mint a kontúrok, így tökéletes szem alatti korrektor, illetve más világosítandó területek fixálására, kiemelésére (gondolok itt az orrnyeregre, homlok közepére és az állra).

Minden ecset jól boldogul a színek felvételével és visszaadásával. Nem porzik különösebben egyik szín sem. 




A highlighter a másik kedvencem, viszont ahogy tapasztaltam ujjal lehet legjobban felvinni ezt. Mikro csillámokat tartalmaz, de ezek szép fényt adnak és abszolút hétköznapi kellemes hatású arcot eredményeznek. Biztos nem lesz diszkógömb a fejünk, ha ezt használjuk, mégis fiatalosak és üdék lehetünk.  



Mind a négy festék por állagú, amit én a legjobban preferálok. Remekül lehet viszont krémes termékeket is fixálni ezekkel a színekkel, ebben az esetben ezek tónusa lesz a hangadó a végeredménynél.








Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg a Pupa üzletekben, próbálja ki a tesztert és vegye meg, ha egy alap palettára van szüksége. Én mostanság szinte csak ehhez nyúlok reggel, mert megvan benne minden, amire a hétköznapokban szükségem van. Talán a sötétebb árnyalatú paletta még inkább idomulna a színeimhez és abban a világosabb árnyalatú kontúr is hideg tónusúnak tűnik. 
Ára: 5250 Ft


Ti próbáltátok már? Melyik a kedvenc kontúrpalettátok?