2016. december 13., kedd

Gyógyír a hajra és testre-Herba Doctor sampon és tusfürdő

Két gyönyörű termék érkezett hozzám a Herba Doctortól tesztelésre. A csomagolásuk abszolút luxus hatást kelt és őszintén meglepett, mivel a natúr termékeknél általában erről felejtkeznek meg a cégek, pedig öröm egy olyan dolgot a kezünkbe venni, ami igényes, praktikus és ráadásul mutatós. Ez az Arany Menta kiadás a fürdőszobánk dísze lehet. 




Rácz Éva hozta létre a Herba Doctor márkát, róla azt kell tudni, hogy több diplomás természetgyógyász, fitoterapeuta (gyógynövényszakértő), szakképzett ápolónő és agrármérnök. Azt hiszem abszolút professzionális szakember, aki több megközelítésből is ért a gyógynövényekhez és a természetes gyógymódokhoz. Egyre inkább húzok is ezen irányba, így nagyon szimpatikus a márka.

A termékek mentesek a vitatott összetevőktől, nincs bennük illatanyag és színezék, valamint mint minden magyar márka állatkísérlet mentes.





Amit a márka ígér:
Frissítő, 9 gyógyfüves, aranyoldatos tusfürdő, mely természetes módon kényezteti, hidratálja, védi és megnyugtatja bőrét, lágy mentás-citrusos illatával az igazi felfrissülés élményét nyújtja. A benne lévő gyógynövények hatóanyagainál fogva segíthet helyreállítani a napsütés okozta károsodást,ápolja a száraz, érzékeny bőrt, javítja a bőr keringését.
Összetevők: Aloe vera, Kubebabors, Borsmenta, Levendula, Rozmaring, Kakukkfű, Citromfű, Citrom, Eukaliptusz.
Nem tartalmaz: parabeneket, SLS-t, kőolajszármazékokat, szilikont, mesterséges színezéket, mesterséges illatanyagot.





A tusfürdővel kezdtem a tesztelést és induljunk a csomagolástól, ami megegyezik a samponéval. Haleluja pumpás adagolóval ellátott! Igen ez még mindig a gyengém, amellett, hogy könnyű adagolni, nem érintkezik a levegővel, nem oxidálódik és nem kerülnek bele bacilusok. Nekem ez már luxus érzetet ad, amit persze a csomagolás szépsége fokoz.

Illata nagyon különleges, gyógynövényes, de kellemes. Fürdés egy igazi relaxációs élmény vele. Állaga nagyon folyékony, picit géles.


Amikor Hévízen voltunk wellnessezni, akkor volt egy aromaterápiás szoba, ahol gyógynövényeket melegítettek, eszméletlen kikapcsoló helyiség volt. Ehhez az élményhez tudom hasonlítani ezt a tusfürdőt. Nem minden nap vágyok erre, inkább a stresszes napokon nyúlok hozzá, amikor kell az extra stresszoldás. 



ARANY MENTA SAMPON

Amit a márka ígér:

Frissítő, 12 gyógyfüves, 24 karátos arany- és rézoldattal dúsított sampon, melynek rendszeres használata csökkentheti a hajhullást és korpásodást. Az Arany Menta sampon megnyugtatja és táplálja a fejbőrt és a hajhagymákat, a hajat pedig selymesen puhává, könnyen kezelhetővé teszi. Lágy mentás-citrusos illata az igazi felfrissülés élményét nyújtja.

Összetevők: Aloe vera, Fehér nyírfalevél, Bojtorján, Csalán, Mezei zsúrló, Kubebabors, Borsmenta, Citrom, Citromfű, Rozmaring, Kakukkfű, Levendula.


Nem tartalmaz: kőolajszármazékot, parabént, szilikont, mesterséges színezéket és illatanyagot.






TESZT

Sampont tekintetében nagyok az elvárásaim, sőt hatalmasak. Nekem elég lelapuló a hajam, pedig ugye hullámos vagyok (nem is értem). Ráadásul vékony szálú, töredezésre hajlamos, kényes a hajam, sok termék elnehezíti. 

A Herba Doctor sampon viszont kellemes, frissítő érzés használat közben, hűsítette a fejbőröm. Nem viszketett a bőröm tőle, pedig az utóbbi hónapokban több sampontól is kiszáradást vettem észre és a számomra eddig ismeretlen korpásodást. 


Nemrég olvastam, hogy a gyógynövényes samponok ezekkel a problémákkal leszámolnak és ezt alá kell írnom. Egy negatívumot találtam csak, hogy kicsit hamarabb zsírosodik tőle a hajam, viszont cserébe sokkal kevésbé megviseltek a hajvégeim. 

Illata ugyanolyan gyógynövényes intenzív, leginkább a citrust érzem ki, viszont ez hamar elillan.

Könnyen kezelhető a hajam és nem lapul le, nem rasztásodik (igen szokott sajnos) és eszméletlen puha. A göndörségéből sem veszített. A hajhullásom mostanság nem volt, így erről a hatásról nem tudok beszámolni. 



Összességében remek természetes termékeknek találtam őket, amik kicsit közelebb hozzák az emberhez a gyógynövényeket. Én nemrég beiratkoztam egy gyógyszertári képzésre pont azért, hogy kicsit jobban megismerjem a gyógyhatású készítményeket, a gyógynövényeket és a krémek előállítását. A jövő bőr és testápolása szerinte a múltban van, így üdvözlöm mindig a gyógynövényeket, a régiek tudását a kozmetikai iparban. 

Innen rendelheted meg

Ti próbáltatok már valamit a Herba Doctortól? Hogy tetszenek ezek a termékek?