2016. június 23., csütörtök

Abszolút fényvédelem tetőtől talpig-EUCERIN

Beköszöntött a rég vált kánikula, ilyenkor megtelnek a strandok és testünk szinte minden milliméterét éri a nap. Sajnos a káros sugarak nem kímélnek bennünket, így fontos a tudatosság és a fényvédelem. Most az Eucerin két 50+ fényvédős termékéről lesz szó.



Amit a márka ígér:

Eucerin® Sun Extra könnyű naptej FF50
Testre használandó napozó termék nagyon magas szintű UV-védelemmel és biológiai védelemmel

Ez a rendkívül könnyű, gyorsan beszívódó naptej ideális a normál bőr számára.

Az Eucerin® Sun Extra könnyű naptej FF50 rendkívül könnyű állagú, így gyorsan beszívódik a bőrbe. Nagyon magas szintű UV-védelmet nyújtó és vízálló termék.

Ez a könnyen, gyorsan beszívódó naptej korszerű védelmet biztosít a napsugárzás káros hatásaival szemben:

Kiemelkedően hatékony, fotostabil UVA/UVB-fényszűrő rendszer Tinosorb®S-szel, mely megbízható védelmet nyújt a napégés ellen. Az EU és a Cosmetics Europe - The Personal Care Association (korábbi nevén: Colipa) által elfogadott hatóanyag.
Biológiai védelem a licochalcone A hatóanyag segítségével - ez az erőteljes antioxidáns védi a sejteket a szabadgyökök károsító hatása ellen.



TESZT


Csomagolás két részből áll,  egy dobozból és mintában egyező flakonból. A dobozban részletes leírást találtok a termékről. A flakon alján kapott helyet a felpattintható kupak, ez igazából nálam nem oszt, nem szoroz, egyedül a tusfürdőknél zavar ez a megoldás, egy naptejnél tökéletes megoldás.

Legfontosabb, mivel hurcoljuk ezt a terméket magunkkal, hogy jól zárjon a kupak. Szerencsére minden rendben ezzel a ponttal. 


Állaga az ígéretnek köszönhetően extra könnyű, nem zsíros, kellemes felkenni és nagyon gyorsan eloszlatható. Sokan azért nem kenik magukat be naptejjel, mert a régi, rossz minőségű termékekkel azonosítják ezeket, amiket nagyon nehéz volt eloszlatni, fehér krémréteget hagyott és zsírosította, pattanásosította a bőrt. Erről már szó sincs, hálisten ezzel a fontos bőrvédő résszel is foglalkozik a fejlesztő intézet, így nagyon korszerű termékekről van szó. 



Beszívódása gyors, viszont azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a naptejet időnként újra fel kell kenni napközben, főleg ha medencébe pancsolunk. Botond elég leégős és anyajegyes, így rá még jobban kell figyelni, mint az én bőrömre. Az Eucerinnek hála idén még nem kapta meg a nap, nem kellett a húzódó kínlódnia.

Észrevettem, hogy szépen hidratál is a termék, ami nem jön rosszul, hiszen ilyenkor a nap a klóros víz és még sok egyéb tényező is szárítja a bőrünket.


Ha nem szeretsz kenegetni, akkor ajánlom az Eucerin 50-es fényvédővel ellátott sprays kiszerelést, amiről ITT olvashatsz. 




Amit a márka ígér: 

Eucerin® Sun Mattító napozó fluid FF50+

Napozó fluid arcra, mely a nagyon magas UV-védelm mellett sejt- és DNS-védelemet is biztosít az arcbőr számára
Ez a nem zsíros, mattító fluid ideális a vegyes és zsíros bőrtípussal rendelkezők számára.

Az Eucerin® Sun Mattító napozó fluid FF50+ terméket kifejezetten a napsugárzás okozta bőröregedés és a pigmentfoltok elleni védelemre fejlesztették ki. Normál és vegyes bőrre ajánlott. Vízálló.

Az innovatív hatóanyag összetétel átfogó védelmet nyújt az UV-sugarak bőrkárosító hatása ellen - a bőr felső és alsó rétegeiben egyaránt:

Kiemelkedően hatékony, fotostabil UVA/UVB-fényszűrő rendszer Tinosorb®S-szel, mely megbízható védelmet nyújt a napégés ellen. Az EU és a Cosmetics Europe - The Personal Care Association (korábbi nevén: Colipa) által elfogadott hatóanyag.
A glicirretinsav hatóanyag támogatja a bőr saját DNS-védő és kijavító mechanizmusait.
Sejtvédelem licochalcone A hatóanyaggal - ez az erőteljes antioxidáns védi a sejteket a szabadgyökök károsító hatása ellen.




Az arcom fényvédelme nagyon sokáig nem izgatott, főleg azért, mert túl zsírosak voltak a naptejek, ezektől pedig pattanásosodtam. Nem éreztem, hogy megérné ez számomra, így évről évre hagytam, hogy az orrom és az  orcáim leégjenek. Ez hiba volt tudom!

A bőr öregedéséért kb. 80%-ban a nap káros sugarai a felelősek. Szóval nem kell magyaráznom, hogy miért fontos odafigyelni. Fényvédőknek két fajtája van a fizikai és a kémiai, de erről, ha többet szeretnél tudni, akkor ajánlom Neked a Szépségreceptek blogot. 


A termék csomagolása az Eucerin szokásos megoldása, doboz és a flakon mintája megegyező, nem a csilivili csomagolásra költenek, hanem a minőségre, ez jellemző a legtöbb patikában kapható márkára.









Nagyon figyelmes a márkától, hogy nem csak a dobozon, de a dobozban is található egy magyar nyelvű leírás. 




Állaga nagyon könnyű, így sminkalapnak is tökéletes. Elvileg télen nyáron használnunk kéne legalább 30 faktoros fényvédőt. A nyugati márkák ugyan egyre jobb tendenciát mutatnak, de ritka az olyan, mint az Eucerin, aki a CC krémbe is 50-es fényvédőt tesz, erről ITT olvashatsz.

Visszatérve erre a termékre, gyorsan beszívódik és nem hagy csúnya fényes nyomot. A bőr kifényesedése se jelentkezik, sőt mintha még mattítana is. 




Adagolója tökéletes kialakítású, így nem adagolunk ki túl sok terméket. Csavaros kupakja és mérete igazán táskabaráttá varázsolja. Ráadásul vízálló, így napközben elég párszor frissíteni rajta. 

Mindkét terméket ajánlom figyelmetekbe, mert leszámol a zsíros hatású, nehéz krémes, lassan beszívódó sztereotípiával. Könnyű, gyors a használatuk, maximális a fényvédelmük és kellemes érzés a "viselésük". Nálunk már nm kétséges, hogy ezt vesszük újra jövőre. 

Ha szeretnéd kipróbálni ezeket a termékeket, sok más Eucerin termék mellett, amiket a lenti képen látsz, akkor játszhatsz értük ITT